Over ons

Biogas Services is een unieke en gelijkwaardige samenwerking tussen enerzijds Ekwadraat BV en anderzijds RKE Renewables BV. Beide partijen hebben >15 jaar ervaring in de Biogas branche. De ene, Ekwadraat, voornamelijk in advies, subsidie en vergunningstrajecten en de ander, RKE, vooral in project ontwikkeling, realisatie, bedrijfsvoering en service & onderhoud.

Door beide krachten en expertises te bundelen wordt een unieke one-stop shop gecreëerd voor de totale Nederlandse Biogas markt. 

De kernactiviteiten van Biogas Services zijn;

  • Via de Biogas Asset Scan bieden we investeerders en banken de mogelijkheid om de technische en daarmee economische bedrijfsvoering van bestaande biogas installaties te verbeteren.
  • Instellingen zoals overheden, distributeurs en energiebedrijven ondersteunen in het vergroenen van het aardgas netwerk en transport brandstoffen.
  • Project ontwerp & ontwikkelingsactiviteiten voor greenfield projecten.
  • Due Dilligence & Haalbaarheidsstudies voor banken en investeerders.
  • Uitvoeren van allerlei taken die binnen de bedrijfsvoering van Biogas Installaties komen kijken, van grondstoffen inkoop tot het uitvoeren van meetprotocollen.
Biogas Services is de aangesproken specialist om uw installatie vakkundig door te lichten. Wij werken onpartijdig, praktisch, competent en volledig! De vier punten waar wij ons op richten is veiligheid, inzicht, operationele bedrijfsvoering en kosten. Biogas Services levert ook na het uitvoeren van de scan volledige ondersteuning.

Vanwege het feit dat er alternatieven moeten komen voor aardgas & diesel, zal de vraag naar Biogas en daarmee Groen Gas sterk gaan toenemen. Deze samenwerking creert een in Nederland unieke partij waar iedereen die actief is of actief wil worden binnen de Biogas markt terecht kan.

Onze mensen

Jan Zuidema

Senior adviseur

Met meer dan 20 jaar ervaring is Jan een alleskunner op het technische vlak omtrent biogasinstallaties. 

Klaas de Jong

Senior adviseur

Bacteriën, enzymen, processen. Niks biologisch is Klaas vreemd. Meer dan 15 jaar ervaring in het optimaliseren van biogasinstallaties.

Lieuwe de Boer

adviseur Biogas

Als ervarings-deskundige met een eigen biogasinstallatie weet Lieuwe als geen ander hoe het is om hiermee te werken.

Ferdinand Borsje

Senior adviseur

Ferdinand is werkzaam als senior process engineer, adviseur en begeleider van operators bij biogasinstallaties. 

Hendrik van der Tol

Directeur

Hendrik is meer dan 15 jaar actief als ondernemer in het ontwerp, de realisatie, het onderhoud en de bedrijfsvoering van biogas installaties van Europa tot
in Azië.

Onze partners