Over ons

Biogas Services is een uniek label van Ekwadraat BV. Ekwadraat heeft al meer dan 17 jaar ervaring in de in de Biogas branche. In 2019 startte Ekwadraat het label Biogas Services. Met 15 jaar ervaring in advies, subsidie en vergunningstrajecten voor vergisters was het tijd om met dit speciale label de biogas branche te kunnen bedienen. Met Biogas Services is de ervaring uitgebreid met project ontwikkeling, realisatie, bedrijfsvoering, service en onderhoud.

Hiermee is een unieke one-stop shop gecreëerd voor de totale Nederlandse Biogas markt. 

De kernactiviteiten van Biogas Services zijn;

  • Via de Biogas Asset Scan bieden we investeerders en banken de mogelijkheid om de technische en daarmee economische bedrijfsvoering van bestaande biogas installaties te verbeteren.
  • Instellingen zoals overheden, distributeurs en energiebedrijven ondersteunen in het vergroenen van het aardgas netwerk en transport brandstoffen.
  • Project ontwerp & ontwikkelingsactiviteiten voor greenfield projecten.
  • Due Dilligence & Haalbaarheidsstudies voor banken en investeerders.
  • Uitvoeren van allerlei taken die binnen de bedrijfsvoering van Biogas Installaties komen kijken, van grondstoffen inkoop tot het uitvoeren van meetprotocollen.
Biogas Services is de aangesproken specialist om uw installatie vakkundig door te lichten. Wij werken onpartijdig, praktisch, competent en volledig! De vier punten waar wij ons op richten is veiligheid, inzicht, operationele bedrijfsvoering en kosten. Biogas Services levert ook na het uitvoeren van de scan volledige ondersteuning.

Vanwege het feit dat er alternatieven moeten komen voor aardgas & diesel, zal de vraag naar Biogas en daarmee Groen Gas sterk gaan toenemen. Deze samenwerking creert een in Nederland unieke partij waar iedereen die actief is of actief wil worden binnen de Biogas markt terecht kan.

Onze mensen

Jan Zuidema

technisch manager

Met meer dan 20 jaar ervaring is Jan een alleskunner op het technische vlak omtrent biogasinstallaties. 

Klaas de Jong

Procestechnoloog

Bacteriën, enzymen, processen. Niks biologisch is Klaas vreemd na 16 jaar optimalisering van biogasinstallaties.

Kristel Cnossen

vergunningen

Als adviseur vergunningen duikt Kristel in de complexe wereld van regelgeving om tot een goede vergunning te komen.

Janine Bos

duurzame energie

Binnen projecten is Janine werkzaam als adviseur duurzame energie en energiebesparing. Zo ook bij biogasprojecten.

Onze partners